Recipe: Vearstuten
Specifics
General Information
Method: All Grain
Source: Stian Nilsen
Scale Recipe
Enter desired final yield (volume):
 liters  
Reference
Malts and Grains
Reference
Hops
Reference
Yeast
DCL/Fermentis SafAle English Ale — Dry
Fermentation
Primary: 14 days @ 19° C
Secondary: 10 days @ 18° C
Tertiary: 7 days @ ° C
Age: 30 days @ 18° C
Notes

Navnet stout betyr «sterk». Første gang ordet ble brukt om øl var i 1820 da Guinness laget en Stout-Porter. På denne tiden kunne stout ganske enkelt vise til styrken på ølet, og også andre øltyper med mye alkohol kunne bli kalt stout. Senere ble ordet bare brukt om den mørke portertypen.Ved slutten av 1800-tallet ble stout tillagt egenskapen som en helse- og styrkebringende drikk som ble drukket av idrettsutøvere, ammende kvinner og tidligere syke.

print recipe Output to Beer XML