BrewBlog: The Long Night
Specifics
General Information
Method: All Grain

Brygget med Geir, Pål og Tom Erik.

Mesket inn på 64 grader. Holdt temp på 64 i 60 minutter. Mesket ut på 78 ghrader i 10 minutter.

Skylte med 15 liter. Batchskylling

Løste opp spraymalt i vørter underveis i kokingen, i løpet av de første 30 minuttene

Hadde fått feil humle, så måtte kompensere med annen humle

Tilsatte O2 i ett minutt

Tilsatte 5 pk us-05

OG høyere enn vi kan måle, ca 1.130

 

Gjæret på 17 grader i 7 dager

 

etter 3 uker tilsatte jeg en pk US-05 og 80g sukker

25 januar tilsatte vi 60g eik, kokt i ca 8 minutter

Flasket 8/2

Primet med 105g sukker til 1,5 vol c02

Scale Recipe
Enter desired final yield (volume):
 liters  
Extract
8.11 kilograms Dry Malt Extract - Light 31.6% of grist
8.11 kilograms Total Extract Weight 31.6% of grist
Reference
Malts and Grains
Adjuncts
1.35 kilograms Candi Sugar, Clear  
Non-Fermentables
0 Whirlfloc Tablet @ 15 minutes  
0 Yeast Nutrient @ 15 minutes  
Reference
Hops
Fermentation
Primary: 7 days @ 17° C
Secondary: 7 days @ 19° C
Tertiary: 7 days @ 20° C
Lager: 14 days @ 21° C
Age: 365 days @ 4° C
Tasting Reviews
print logprint default Output to Beer XML
Thomas Hellberg's Bryggelogg
All Club Bryggelogg
Ølnes 2016 batch #2 Nov 15, 2016
Gottes Hülfe in der N... Oct 13, 2016
The Hour Before Dark Oct 6, 2016
Kveik Porter Sep 21, 2016
Messerschmitt Sep 16, 2016
Red is the Gods color Sep 8, 2016
Kongsberg Pale Ale (C... Aug 18, 2016
Kongsberg Dark Ale 20... Jun 16, 2016
<< <  More  1 2 3 [4] 5 6 7 8 > >>
Thomas Hellberg's Brew Status
2 Uredd PilsBottled
3 Spontan-bayerBottled
AmmeipaBottled
BitterBottled
BrudebayerBottled
CTC-GBAyerBottled
Dammen-bayerBottled
Den minste bocken Bru...Bottled
FAT-aleBottled
IPABottled
JulelykkeBottled
Management-PorterBottled
NachspielpilsBottled
NisseølBottled
PiltsBottled
Skirrow Pale AleBottled
Sub PaleBottled
SølvbayerBottled
Sølvbayer 2016Bottled
The Long NightBottled
ThomasmesseBottled
Uredd julBottled
Ølnes 2016Bottled
4-korn porterPrimary
AdagioPrimary