BrewBlog: Men er det jazz?
Specifics
Reference
Style:
Brewer: Thomas Hellberg Hagen
Brew Date: March 22, 2016
Yield: 50 liters
Reference
Color (EBC/SRM):
12.1/6.1
Bitterness (Calc): 52.1 IBU (Daniels)
BU/GU: 1.13
Calories: 152 (12 ounces)
Conditioning: Bottles
ABV: 4.5%
ABW: 3.5%
Bottling ABV: 5%
Batch No: 83
OG: 1.046
OG (Plato): 11.43° P
Target OG: 1.048
FG: 1.012
FG (Plato): 3.07° P
Target FG: 1.012
Real Extract: 4.58° P
App. Atten.: 73.2%
Real Atten.: 59.9%
General Information
Method: All Grain

Brygget med Geir 22/3-16. Lars mesket inn
Startet innmesk på 74,7 ferdig på 70,5. Droppet ned til 68,5 etter to min. Holdt den der i 60 minutter. Økte temp litt mye. Mesket ut på 81 grader i 10 minutter
Skylte i moderat tempo.
Brukte supermoss istedenfor whirlflock. Puttet supermoss rett i kjelen på 15 min. Vørteren var ikke klar etter kjøling. 
Tilsatte O2 i ett minutt med 2 micron stein
Tilsatte 3 rør gjær i 2 liter starter
OG 1.046
Tilsatte brewers clearex
Flasket 7/4-16
Primet med 260g sukker til 2,2 vol CO2
FG 1.012

Brygget med Geir 22/3-16. Lars mesket inn

 

Startet innmesk på 74,7 ferdig på 70,5. Droppet ned til 68,5 etter to min. Holdt den der i 60 minutter. Økte temp litt mye. Mesket ut på 81 grader i 10 minutter

 

Skylte i moderat tempo.

 

Brukte supermoss istedenfor whirlflock. Puttet supermoss rett i kjelen på 15 min. Vørteren var ikke klar etter kjøling. 

 

Tilsatte O2 i ett minutt med 2 micron stein

Tilsatte 3 rør gjær i 2 liter starter

 

OG 1.046

Tilsatte brewers clearex

 

Flasket 7/4-16

Primet med 260g sukker til 2,2 vol CO2

FG 1.012

Scale Recipe
Enter desired final yield (volume):
 liters  
Reference
Malts and Grains
Non-Fermentables
0 Whirlfloc Tablet @ 15 minutes  
0 Yeast Nutrient @ 15 minutes  
Reference
Hops
60.00 grams 11.4% @ 60 minutes
Use: Boil
684 AAUs
30.00 grams 7.8% @ 15 minutes
Use: Boil
234 AAUs
20.00 grams 11.4% @ 15 minutes
Use: Boil
228 AAUs
20.00 grams 12.2% @ 15 minutes
Use: Boil
244 AAUs
40.00 grams 7.8% @ 0 minutes
Use: Boil
312 AAUs
25.00 grams 11.4% @ 0 minutes
Use: Boil
312 AAUs
25.00 grams 12.2% @ 0 minutes
Use: Boil
305 AAUs
220.00 grams Total Hop Weight 2292 AAUs
Fermentation
Primary: 14 days @ 19° C
Secondary: 14 days @ 21° C
Age: 14 days @ 12° C
Tasting Reviews
print logprint default Output to Beer XML
Thomas Hellberg's Bryggelogg
All Club Bryggelogg
Imp Rye porter Oct 10, 2018
Hage(n)bitter Sep 20, 2018
Svigermors bane Aug 22, 2018
Gamle-Erik 2018 Aug 15, 2018
Sølvbayer 2018 Jun 13, 2018
PorterPorter May 30, 2018
Gregory Porter Apr 26, 2018
Malty Christmas 2018 Apr 19, 2018
<< <  More  [1] 2 3 4 5 > >>
Thomas Hellberg's Brew Status
2 Uredd PilsBottled
3 Spontan-bayerBottled
AmmeipaBottled
BitterBottled
BrudebayerBottled
CTC-GBAyerBottled
Dammen-bayerBottled
Den minste bocken Bru...Bottled
FAT-aleBottled
IPABottled
JulelykkeBottled
Management-PorterBottled
NachspielpilsBottled
NisseølBottled
PiltsBottled
Skirrow Pale AleBottled
Sub PaleBottled
SølvbayerBottled
Sølvbayer 2016Bottled
The Long NightBottled
ThomasmesseBottled
Uredd julBottled
Ølnes 2016Bottled
4-korn porterPrimary
AdagioPrimary