BrewBlog: Ølnes 2016
Specifics
Reference
Style:
Brewer: Thomas Hellberg Hagen
Brew Date: February 4, 2016
Tap Date: February 18, 2016
Yield: 50 liters
Reference
Color (EBC/SRM):
114/57.9
Bitterness (Calc): 138 IBU (Tinseth)
BU/GU: 1.62
Calories: 281 (12 ounces)
Conditioning: Bottles
ABV: 8.7%
ABW: 6.8%
Bottling ABV: 9.2%
Batch No: 81
OG: 1.085
OG (Plato): 20.45° P
Target OG: 1.086
FG: 1.020
FG (Plato): 5.08° P
Target FG: 1.020
Real Extract: 7.86° P
App. Atten.: 75.2%
Real Atten.: 61.6%
Status: Bottled
General Information
Method: All Grain

Brygget 4/2-2016 sammen med Geir
Startet innmesk på 76 grader (74 ut). Kjørte innmesk utenom varmespiralen. Sirkulasjonen gikk bra. Temp gikk ned til 65,7 ut. Koblet inn varmesløyfa etter 5 min. Fikk temp raskt opp til 68,5
Skylte i moderat tempeo. Førte avtapping ble ofret. 
Sleit med pumpa, måtte bruke gamlepumpa.
Tilsatte O2 i ett minutt
Tilsatte 4 pk us05 direkte i vørteren
OG 1.085
Gjæret på 17 grader i 4 dager
Gjæret på 19 grader resten
Stukket om og tørrhumlet 11/2-16
FG 1.020
Primet til 1,8 vol co2 med 175g sukker.

Brygget 4/2-2016 sammen med Geir

 

Startet innmesk på 76 grader (74 ut). Kjørte innmesk utenom varmespiralen. Sirkulasjonen gikk bra. Temp gikk ned til 65,7 ut. Koblet inn varmesløyfa etter 5 min. Fikk temp raskt opp til 68,5

 

Skylte i moderat tempeo. Førte avtapping ble ofret. 

 

Sleit med pumpa, måtte bruke gamlepumpa.

 

Tilsatte O2 i ett minutt

Tilsatte 4 pk us05 direkte i vørteren

 

OG 1.085

Gjæret på 17 grader i 4 dager

Gjæret på 19 grader resten

Stukket om og tørrhumlet 11/2-16

 

FG 1.020

Primet til 1,8 vol co2 med 175g sukker.

Scale Recipe
Enter desired final yield (volume):
 liters  
Reference
Malts and Grains
Adjuncts
0.74 kilograms Candi Sugar, Dark  
Non-Fermentables
0.01 Irish Moss @ 15 minutes  
0.01 Yeast Nutrient @ 15 minutes  
Reference
Hops
83.33 grams 12% @ 60 minutes
Use: Boil
1000 AAUs
111.11 grams 13.5% @ 60 minutes
Use: Boil
1500 AAUs
55.56 grams 12% @ 45 minutes
Use: Boil
666.7 AAUs
50.00 grams 16.1% @ 30 minutes
Use: Boil
805 AAUs
66.67 grams 12% @ 1 minutes
Use: Boil
800 AAUs
133.33 grams 13.5% @ 1 minutes
Use: Boil
800 AAUs
177.78 grams 16.1% @ 0 minutes
Use: Dry Hop
2862.3 AAUs
50.00 grams 12% @ 0 minutes
Use: Dry Hop
600 AAUs
50.00 grams 13.5% @ 0 minutes
Use: Dry Hop
675 AAUs
777.78 grams Total Hop Weight 10708.9 AAUs
Fermentation
Primary: 4 days @ 17° C
Secondary: 10 days @ 19° C
Tasting Reviews
print logprint default Output to Beer XML
Thomas Hellberg's Bryggelogg
All Club Bryggelogg
Hage(n)bitter Sep 20, 2018
Svigermors bane Aug 22, 2018
Gamle-Erik 2018 Aug 15, 2018
Sølvbayer 2018 Jun 13, 2018
PorterPorter May 30, 2018
Gregory Porter Apr 26, 2018
Malty Christmas 2018 Apr 19, 2018
Let there be IPA Mar 22, 2018
<< <  More  [1] 2 3 4 5 > >>
Thomas Hellberg's Brew Status
2 Uredd PilsBottled
3 Spontan-bayerBottled
AmmeipaBottled
BitterBottled
BrudebayerBottled
CTC-GBAyerBottled
Dammen-bayerBottled
Den minste bocken Bru...Bottled
FAT-aleBottled
IPABottled
JulelykkeBottled
Management-PorterBottled
NachspielpilsBottled
NisseølBottled
PiltsBottled
Skirrow Pale AleBottled
Sub PaleBottled
SølvbayerBottled
Sølvbayer 2016Bottled
The Long NightBottled
ThomasmesseBottled
Uredd julBottled
Ølnes 2016Bottled
4-korn porterPrimary
AdagioPrimary