BrewBlog: Den minste bocken Bruse 2015
Specifics
Reference
Style:
Brewer: Thomas Hellberg Hagen
Brew Date: January 14, 2016
Tap Date: February 25, 2016
Yield: 50 liters
Reference
Color (EBC/SRM):
41/20.8
Bitterness (Calc): 26.1 IBU (Tinseth)
BU/GU: 0.41
Calories: 218 (12 ounces)
ABV: 5.1%
ABW: 4%
Batch No: 80
OG: 1.064
OG (Plato): 15.67° P
Target OG: 1.070
FG: 1.026
FG (Plato): 6.57° P
Target FG: 1.018
Real Extract: 8.22° P
App. Atten.: 58.1%
Real Atten.: 47.6%
Status: Bottled
General Information
Method: All Grain

 

Brygget 14/1-2016
Brygget med Geir. Lars var med og målte opp malt
Vi bommet på innmesk. Glemte å justere for at malten var ekstra kald nå på vinteren. Startet innmesk på 74,5. Temperaturen droppet fort til 65, og videre ned til 64. Sleit med sirkulasjonen til å begynne med, som vanlig. Tempt begynte å stige etter 15 minutter. Etter 60 min var den på 69. Fortsatte økningen til 78 grader. Holdt den der i 10 min
Første avtapping ble ofret.
Skylte i raskt tempo.
Tilsatte ikke O2 og gjær. Venter til temp er nær gjæringsstemp. Lar den stå i kjøleskap.
OG 1.064
FG 1.026
Flasket 25/2-16
Primet med 220g sukker til 2,2 vol CO2 ved 13 grader

 

Brygget 14/1-2016

 

Brygget med Geir. Lars var med og målte opp malt

 

Vi bommet på innmesk. Glemte å justere for at malten var ekstra kald nå på vinteren. Startet innmesk på 74,5. Temperaturen droppet fort til 65, og videre ned til 64. Sleit med sirkulasjonen til å begynne med, som vanlig. Tempt begynte å stige etter 15 minutter. Etter 60 min var den på 69. Fortsatte økningen til 78 grader. Holdt den der i 10 min

 

Første avtapping ble ofret.

 

Skylte i raskt tempo.

 

Tilsatte ikke O2 og gjær. Venter til temp er nær gjæringsstemp. Lar den stå i kjøleskap.

 

OG 1.064

FG 1.026

 

Flasket 25/2-16

Primet med 220g sukker til 2,2 vol CO2 ved 13 grader

Scale Recipe
Enter desired final yield (volume):
 liters  
Reference
Malts and Grains
Non-Fermentables
0 Whirlfloc Tablet @ 15 minutes  
0 Yeast Nutrient @ 15 minutes  
Reference
Hops
85.00 grams
Hallertau Mittlefrueh
6.3% @ 60 minutes
Use: Boil
535.5 AAUs
20.00 grams
Hallertau Mittlefrueh
6.3% @ 30 minutes
Use: Boil
126 AAUs
105.00 grams Total Hop Weight 661.5 AAUs
Boil
Total Boil Time: 90 minutes
Fermentation
Primary: 7 days @ 7° C
Secondary: 7 days @ 8° C
Tertiary: 7 days @ 9° C
Lager: 7 days @ 15° C
Age: 14 days @ 20° C
Tasting Reviews
print logprint default Output to Beer XML
Thomas Hellberg's Bryggelogg
All Club Bryggelogg
Gregory Porter Apr 26, 2018
Malty Christmas 2018 Apr 19, 2018
Let there be IPA Mar 22, 2018
Edelweiss Mar 1, 2018
Roggenbier Feb 15, 2018
The Long Night Dec 22, 2017
Ølnes 2017 Nov 30, 2017
Messerschmitt Nov 15, 2017
<< <  More  [1] 2 3 4 5 > >>
Thomas Hellberg's Brew Status
2 Uredd PilsBottled
3 Spontan-bayerBottled
AmmeipaBottled
BitterBottled
BrudebayerBottled
CTC-GBAyerBottled
Dammen-bayerBottled
Den minste bocken Bru...Bottled
FAT-aleBottled
IPABottled
JulelykkeBottled
Management-PorterBottled
NachspielpilsBottled
NisseølBottled
PiltsBottled
Skirrow Pale AleBottled
Sub PaleBottled
SølvbayerBottled
Sølvbayer 2016Bottled
The Long NightBottled
ThomasmesseBottled
Uredd julBottled
Ølnes 2016Bottled
4-korn porterPrimary
AdagioPrimary