BrewBlog: Ripsberry
Specifics
General Information
Method: All Grain

Brygget med Geir, Hans hjalp til med innmesk

STarted innmesk på 74,4, avsluttet på 71. Seig raskt ned til 68. Veldig dårlig sirkulasjon til å begynne med. Temp inn var 68,8 og ut var 64,4 en periode. Mesket i 60 minutter på ca 68. Mesket ut på 82 i 10 minutter

Første avtapping ble ofret. Skylte i moderat tempo.

Tilsatte O2 i ett minutt med 2 mikron stein

Tilsatte 30 dråper brewers clearex

Tilsatte ca 500 ml slurry US-05 fra Mørketid.

Skal tilsette ripssaft etter primærgjæringen

Tilsatte ripssaft 31/10-15. Skulle gjort det før, men har vært sjuk. Målte SG=1.009 før tilsetting, og SG=1.011 etter tilsetting.

 

Primet med 185g sukker til 2 vol co2

Scale Recipe
Enter desired final yield (volume):
 liters  
Reference
Malts and Grains
Non-Fermentables
1 Whirlfloc Tablet @ 15 minutes  
1 Yeast Nutrient @ 15 minutes  
Reference
Hops
100.00 grams 4% Pellets @ 60 minutes
Type: Bittering
Use: Boil
400 AAUs
100.00 grams Total Hop Weight 400 AAUs
Fermentation
Primary: 7 days @ 19° C
Secondary: 7 days @ 19° C
Tertiary: 14 days @ 20° C
Age: 14 days @ 10° C
Tasting Reviews
print logprint default Output to Beer XML
Thomas Hellberg's Bryggelogg
All Club Bryggelogg
Imp Rye porter Oct 10, 2018
Hage(n)bitter Sep 20, 2018
Svigermors bane Aug 22, 2018
Gamle-Erik 2018 Aug 15, 2018
Sølvbayer 2018 Jun 13, 2018
PorterPorter May 30, 2018
Gregory Porter Apr 26, 2018
Malty Christmas 2018 Apr 19, 2018
<< <  More  [1] 2 3 4 5 > >>
Thomas Hellberg's Brew Status
2 Uredd PilsBottled
3 Spontan-bayerBottled
AmmeipaBottled
BitterBottled
BrudebayerBottled
CTC-GBAyerBottled
Dammen-bayerBottled
Den minste bocken Bru...Bottled
FAT-aleBottled
IPABottled
JulelykkeBottled
Management-PorterBottled
NachspielpilsBottled
NisseølBottled
PiltsBottled
Skirrow Pale AleBottled
Sub PaleBottled
SølvbayerBottled
Sølvbayer 2016Bottled
The Long NightBottled
ThomasmesseBottled
Uredd julBottled
Ølnes 2016Bottled
4-korn porterPrimary
AdagioPrimary