BrewBlog: Summer breeze
Specifics
Reference
Style:
Brewer: Thomas Hellberg Hagen
Brew Date: June 9, 2014
Yield: 73 liters
Reference
Color (EBC/SRM):
20.1/10.2
Bitterness (Calc): 52.7 IBU (Tinseth)
BU/GU: 0.86
Calories: 199 (12 ounces)
Conditioning: Bottles
ABV: 6.8%
ABW: 5.3%
Bottling ABV: 7.3%
Batch No: 49
OG: 1.061
OG (Plato): 14.98° P
Target OG: 1.058
FG: 1.010
FG (Plato): 2.56° P
Target FG: 1.015
Real Extract: 4.8° P
App. Atten.: 82.9%
Real Atten.: 67.9%
Status: Primary
General Information
Method: All Grain

Brygget med Geir, Lars hjalp til etterhvert med skyllevann

Roy skulle vært med, så vi beregnet litt større batch enn normalt. Vi syntes det så ut til at det var mer malt enn det skulle, så vi fikk låne en vekt av Marte, og det viste seg at vi hadde 2,5kg for mye malt. Vi justerte oppskriften og kjørte på. 

Mye kaos med unger som maste. Hadde ikke kontroll på mesketid. Har mesket ca 60-75 min på 67 grader. PID-en til herms virket ikke som den skulle. Varmeelementet ble ikke skrudd av når, så vimåtte styre det manuelt. VI hadde meget gjevn mesketemperatur på 67 grader. Mesket med 45 liter vann

Vi måtte ta pause i skyllinga for å varme nytt skyllevann etter å ha skylt ca 40 liter. Vi sirkulerte mesken og holdt 78 grader under oppvarmingen. Vi skylte rolig, og hadde et fint vannspeil over mesken hele tida. 

Vi hadde rimelig full kjele, ca 93 liter til kok. 

Scale Recipe
Enter desired final yield (volume):
 liters  
Reference
Malts and Grains
Non-Fermentables
2 stk Whirlfloc Tablet @ 15 minutes  
1 ts Yeast Nutrient @ 15 minutes  
Reference
Hops
39.31 grams 11.9% Pellets @ 90 minutes
Type: Bittering
Use: Boil
467.8 AAUs
39.31 grams 12% Pellets @ 90 minutes
Type: Bittering
Use: Boil
471.7 AAUs
78.62 grams 11.9% Pellets @ 10 minutes
Type: Flavor
Use: Boil
935.6 AAUs
78.62 grams 12% Pellets @ 10 minutes
Type: Flavor
Use: Boil
943.4 AAUs
117.92 grams 11.9% Pellets @ 0 minutes
Type: Aroma
Use: Boil
1403.2 AAUs
117.92 grams 12.0% Pellets @ 0 minutes
Type: Aroma
Use: Boil
1403.2 AAUs
471.70 grams Total Hop Weight 5636.8 AAUs
Boil
Total Boil Time: 90 minutes
Reference
Yeast
Name: California Ale
Manufacturer: White Labs
Product ID: WLP001
Type: Ale
Flocculation: High
Attenuation: 76%
Temperature Range: 20–23°C
Amount: 3000 ml
Fermentation
Primary: 14 days @ 19° C
Secondary: 14 days @ 20° C
Lager: 14 days @ 15° C
Tasting Reviews
print logprint default Output to Beer XML
Thomas Hellberg's Bryggelogg
All Club Bryggelogg
Svigermors bane Aug 22, 2018
Gamle-Erik 2018 Aug 15, 2018
Sølvbayer 2018 Jun 13, 2018
PorterPorter May 30, 2018
Gregory Porter Apr 26, 2018
Malty Christmas 2018 Apr 19, 2018
Let there be IPA Mar 22, 2018
Edelweiss Mar 1, 2018
<< <  More  [1] 2 3 4 5 > >>
Thomas Hellberg's Brew Status
2 Uredd PilsBottled
3 Spontan-bayerBottled
AmmeipaBottled
BitterBottled
BrudebayerBottled
CTC-GBAyerBottled
Dammen-bayerBottled
Den minste bocken Bru...Bottled
FAT-aleBottled
IPABottled
JulelykkeBottled
Management-PorterBottled
NachspielpilsBottled
NisseølBottled
PiltsBottled
Skirrow Pale AleBottled
Sub PaleBottled
SølvbayerBottled
Sølvbayer 2016Bottled
The Long NightBottled
ThomasmesseBottled
Uredd julBottled
Ølnes 2016Bottled
4-korn porterPrimary
AdagioPrimary