BrewBlog: Myhra-bitter
Specifics
General Information
Method: All Grain

Brygget med Geir, Lars var med litt, men hadde ikke så lyst denne gangen.

Brygget på humle fra hagen og fra naboen. Delte mesken i to etter skylling.

Da vi hadde mesket inn glemte vi å stenge krana på vannkjelen, noe som gjorde at det kalde vannet havnet i meskekaret. Vi tømte ut og starta på nytt.

Andre runde. Vi sleit med stuck mash. Fikk da dårlig sirkulering, og kun 66 grader den første halvtimen. Vi fikk til slutt blåst opp sila slik at sirkuleringa var bra siste halvtimen.

Geir hadde loitt dårlig følelse av vekta. Det føltes ut som at vi hadde mer malt enn det vekta sa. Det fikk vi bekrefta etter kok da OG va på 1.055. Vi tilsatte 9 liter vann. Kom ut med riktig OG, men med 9 liter mer enn vi skulle.

Da det hadde gått en halv time fikk vi trykket på pause på klokka. Vi mista da kontroll over tida. Dette var samtidig med at vi fant ut at brygget ble for sterkt. Vi tilsatte 9 liter vann i kjelen, da stoppa kokinga. Da gikk også stikk-kontakten i stykker, så vi måtte helle alt over i en annen kjele for å koke. Vi kokte ca 15 minutter i den nye kjele. Vi har ikke kontroll påå hvor lenge denne kokte.

Vørteren smakte beskt

Tilsatte 400ml slurry

Oksygenerte i 1 minutt.

Primet med 132g sukker. Beregnet 4,4g/l, antok at det var 30 liter

Scale Recipe
Enter desired final yield (volume):
 liters  
Reference
Malts and Grains
Non-Fermentables
0 Whirlfloc Tablet @ 15 minutes  
0 Yeast Nutrient @ 15 minutes  
Reference
Hops
62.50 grams
Other
3.5% Leaf @ 60 minutes
Type: Bittering
Use: Boil
218.8 AAUs
17.50 grams
Other
3.5% Leaf @ 30 minutes
Type: Flavor
Use: Boil
61.3 AAUs
17.50 grams
Other
3.5% Leaf @ 1 minutes
Type: Aroma
Use: Boil
61.3 AAUs
97.50 grams Total Hop Weight 341.3 AAUs
Reference
Yeast
Name: London Ale
Manufacturer: White Labs
Product ID: WLP013
Type: Ale
Flocculation: Medium
Attenuation: 71%
Temperature Range: 19–22°C
Amount: 500 ml
Fermentation
Primary: 14 days @ 19° C
Secondary: 14 days @ 20° C
Age: 14 days @ 12° C
Tasting Reviews
print logprint default Output to Beer XML
Thomas Hellberg's Bryggelogg
All Club Bryggelogg
Imp Rye porter Oct 10, 2018
Hage(n)bitter Sep 20, 2018
Svigermors bane Aug 22, 2018
Gamle-Erik 2018 Aug 15, 2018
Sølvbayer 2018 Jun 13, 2018
PorterPorter May 30, 2018
Gregory Porter Apr 26, 2018
Malty Christmas 2018 Apr 19, 2018
<< <  More  [1] 2 3 4 5 > >>
Thomas Hellberg's Brew Status
2 Uredd PilsBottled
3 Spontan-bayerBottled
AmmeipaBottled
BitterBottled
BrudebayerBottled
CTC-GBAyerBottled
Dammen-bayerBottled
Den minste bocken Bru...Bottled
FAT-aleBottled
IPABottled
JulelykkeBottled
Management-PorterBottled
NachspielpilsBottled
NisseølBottled
PiltsBottled
Skirrow Pale AleBottled
Sub PaleBottled
SølvbayerBottled
Sølvbayer 2016Bottled
The Long NightBottled
ThomasmesseBottled
Uredd julBottled
Ølnes 2016Bottled
4-korn porterPrimary
AdagioPrimary