BrewBlog: Weissbarrow
Specifics
Reference
Style:
Brewer: Thomas Hellberg Hagen
Brew Date: May 13, 2013
Tap Date: May 27, 2013
Yield: 48 liters
Reference
Color (EBC/SRM):
7.3/3.7
Bitterness (Calc): 13 IBU (Tinseth)
BU/GU: 0.26
Calories: 165 (12 ounces)
Conditioning: Bottles
ABV: 5.1%
ABW: 4%
Bottling ABV: 5.6%
Batch No: 33
OG: 1.050
OG (Plato): 12.39° P
Target OG: 1.052
FG: 1.012
FG (Plato): 3.07° P
Target FG: 1.013
Real Extract: 4.75° P
App. Atten.: 75.2%
Real Atten.: 61.6%
Status: Primary
General Information
Method: All Grain

Skulle brygget denne for en uke siden, men Anders kunne ikke da. Måtte la starteren stå i kjøleskap ei uke. Tilsatte ny vørterpå søndag og lot den stå på magnetrøreren til gjæren skulle tilsettes. Totalt 2,5 liter starter

Anders og Kjell var med. Mye bitterhet fra kjell om det elektriske ... ;-) Men de var til god hjelp begge to. Var ferdig 2300

Hadde flytta temp. sensoren til MLT til etter varmekolben. Fikk veldig gjevn temperatur gjennom hele meskingen. Mesket 60 min på 67 grader. Mesket ut på 78 grader.

Kjørte kontinuerlig skylling. Fikk ikke noe utslag på utbytte det heller

mesket med 30 liter vann. Skylte med 40 liter

Primet med 303g sukker

Comments
Scale Recipe
Enter desired final yield (volume):
 liters  
Reference
Malts and Grains
Reference
Hops
56.00 grams
Hallertau Mittlefrueh
4.6% Pellets @ 60 minutes
Type: Bittering
Use: Boil
257.6 AAUs
56.00 grams Total Hop Weight 257.6 AAUs
Reference
Yeast
Name: Hefeweizen Ale
Manufacturer: White Labs
Product ID: WLP300
Type: Wheat
Flocculation: Low
Attenuation: 74%
Temperature Range: 20–22°C
Amount: 2000 ml
Mash Profile

Single Infusion Mash, Medium Bodied Beer

Grain Temperature: 72°C Tun Temperature: 72°C
Sparge Temperature: 168°C PH: 5.4
Notes:

Mash profile for most well-modified malts.

Steps

# Name Type Time Temp. Description
1 Mash In Infusion 60 min. 67.8°C

Add 70% of mash water at 166° F / 74° C

2 Mash Out Infusion 10 min. 75.6°C

Add 30% of mash water at 197° F / 92° C

Procedure
Special Procedures
Fermentation
Primary: 14 days @ 17° C
Lager: 14 days @ 20° C
Age: 14 days @ 10° C
Tasting Reviews
print logprint default Output to Beer XML
Thomas Hellberg's Bryggelogg
All Club Bryggelogg
Imp Rye porter Oct 10, 2018
Hage(n)bitter Sep 20, 2018
Svigermors bane Aug 22, 2018
Gamle-Erik 2018 Aug 15, 2018
Sølvbayer 2018 Jun 13, 2018
PorterPorter May 30, 2018
Gregory Porter Apr 26, 2018
Malty Christmas 2018 Apr 19, 2018
<< <  More  [1] 2 3 4 5 > >>
Thomas Hellberg's Brew Status
2 Uredd PilsBottled
3 Spontan-bayerBottled
AmmeipaBottled
BitterBottled
BrudebayerBottled
CTC-GBAyerBottled
Dammen-bayerBottled
Den minste bocken Bru...Bottled
FAT-aleBottled
IPABottled
JulelykkeBottled
Management-PorterBottled
NachspielpilsBottled
NisseølBottled
PiltsBottled
Skirrow Pale AleBottled
Sub PaleBottled
SølvbayerBottled
Sølvbayer 2016Bottled
The Long NightBottled
ThomasmesseBottled
Uredd julBottled
Ølnes 2016Bottled
4-korn porterPrimary
AdagioPrimary