BrewBlog: Sølv-øl
Specifics
Reference
Style:
Brewer: Roy Ingar Hansen
Brew Date: September 29, 2014
Tap Date: October 13, 2014
Yield: 40 liters
Reference
Color (EBC/SRM):
17.6/8.9
Bitterness (Calc): 39.5 IBU (Daniels)
BU/GU: 0.73
Calories: 176 (12 ounces)
Conditioning: Keg
ABV: 5.9%
ABW: 4.6%
Batch No: 13
OG: 1.054
OG (Plato): 13.33° P
Target OG: 1.050
Reading 1: 1.010  (7 days)
FG: 1.010
FG (Plato): 2.56° P
Target FG: 1.010
Real Extract: 4.51° P
App. Atten.: 80.8%
Real Atten.: 66.2%
Status: Conditioning
General Information
Method: All Grain

 

Konkurranse!
I god hjemmebryggerånd utlyser vi nå en konkurranse som
vil fokusere på bryggeteknikk korrekt bruk av råvarer.
Oppgave: Brygg en klone av Kongsberg Pale Ale med de samme ingrediensene
som Chr. Kjeller bruker. Det er ikke lov å legge til / trekke fra
andre ingredienser, men mengdeforholdet mellom er lov å justere.
Bitterhumle kan erstattes med annen humle da en så tidlig tilsetting
gir minimalt med aroma uansett.
Viktig: Konkurransen er en klonekonkurranse og Norbrygg's konkurranseregler
brukes *ikke*. 2 flasker leveres merket med navn til Chr. Kjeller

Ølet bedømmes av Håkon, Thomas og Micke og det vanker heder, ære, bamseklem
og en bitteliten overraskelse

Oppskrift:
OG: 1050
FG: 1012
IBU: 40
EBC: 17ish
Maltbase:
Pale Malt 5 EBC, 95%
Crystal Malt 135 EBC, 3%
Crystal Malt 300 EBC, 2%
Humleskjema:
Columbus 16% 60 minutter til 25.9 IBU
Simcoe 13% 15 minutter til 11.4 IBU
Citra 11% 1 minutt til 1 IBU
Citra 11% dry hop  til 0 IBU
Cascade 6.5% dry hop til 0 IBU
Gjær: Nøytral amerikansk stamme, f.eks WLP001, Wyeast 1056, Safale US-05, Mangrove Jack's M44

Gjæres på 20C til FG 1012. Irish moss / klarningsmiddel er valgfritt

 

Comments

Til hjemmebrygger konkurransen.

Strike water: 28l
Sparge water: 24l

Mesket på 67 grader i 60 minutter. Mesket ut i 10 minutter. Utskylling tok 46 minutter. Starter oppkok tidlig denne gang, så var kjapt i gang med kok etter at skylling var ferdig. Kokte i 60 minutter. 

O2 i vørter: Ett minutt med 1 på floatmeteret.

Deretter tørrhumling og rett i kjøleskap på 20*C uten gjærlås i 2 dager.  

FG før ok: 1.052. Målte samme verdi med refraktometer som med økselsvekt.

FG etter kok: 1.054.

Scale Recipe
Enter desired final yield (volume):
 liters  
Reference
Malts and Grains
Non-Fermentables
1 Whirlfloc @ 15 minutes  
some Yeast Nutrient @ 10 minutes  
Reference
Hops
25.36 grams
Columbus (Tomahawk)
16.0000000% @ 60 minutes
Type: Bittering
Use: Boil
405.8 AAUs
28.18 grams 13.0000000% @ 15 minutes
Type: Bittering
Use: Boil
366.3 AAUs
31.00 grams 11.0000000% @ 1 minutes
Type: Bittering and Aroma
Use: Boil
341 AAUs
30.00 grams 5.5000000% @ 0 minutes
Type: Bittering and Aroma
Use: Dry Hop
165 AAUs
30.00 grams 12.0000000% @ 0 minutes
Type: Bittering and Aroma
Use: Dry Hop
360 AAUs
144.54 grams Total Hop Weight 1638.1 AAUs
Boil
Total Boil Time: 60 minutes
Reference
Yeast
Name: California Ale
Manufacturer: White Labs
Product ID: WLP001
Type: Ale
Flocculation: High
Attenuation: 76%
Temperature Range: 20–23°C
Amount: 2000 ml
Fermentation
Primary: 14 days @ 20° C
Secondary: 7 days @ 6° C
Tasting Reviews
print logprint default Output to Beer XML
Roy Ingar's Bryggelogg
All Club Bryggelogg
Sølv-øl Sep 29, 2014
Julenissen på kjerrin... Aug 13, 2014
Porter Jul 30, 2014
(sn)IPA May 29, 2014
IPA Feb 15, 2014
Bitter Nov 14, 2013
Julekrøll Oct 21, 2013
Roy Ingar's Brew Status
PorterBottled
Sølv-ølConditioning
Julenissen på kjerrin...Lagering