BrewBlog: Porter
Specifics
Reference
Style:
Brewer: Roy Ingar Hansen
Brew Date: July 30, 2014
Yield: 35 liters
Reference
Color (EBC/SRM):
69.2/35.1
Bitterness (Calc): 37.1 IBU (Daniels)
BU/GU: 0.56
Calories: 217 (12 ounces)
Conditioning: Keg
ABV: 6.9%
ABW: 5.4%
Batch No: 11
OG: 1.066
OG (Plato): 16.13° P
Target OG: 1.064
FG: 1.014
FG (Plato): 3.57° P
Target FG: 1.014
Real Extract: 5.84° P
App. Atten.: 77.9%
Real Atten.: 63.8%
Status: Bottled
General Information
Method: All Grain
Comments

Første gang med BrewMatic3000. https://github.com/Royih/BrewMatic3000/wiki

Første gang med skylling vha pumper (med potmeter)

Første gang med Whirlfloc.

Første gang med Oksygen i vørter.

 

Brewmate setup: 3,5L tun deadspace og avhuking for "adjust mash vol for deadspace". Skyllekjelen fylte jeg med anbefalt skyllevann i tillegg til at jeg på forhånd hadde fylt opp til kran-randen (altså fylt opp deadspace på denne). Hadde også 3.5L top ut water for kettle på Boiler.

 

Begynte å varme vann ca. 16:15.

Begynner å ha i malt kl: 17:54

Begynner mesking: 18:00

Mesking ferdig: 19:00

Mash out ferdig: 19:09 (fikk ikke hevet temperaturen i hele kjelen. Ga opp)

Skylling ferdig: 19:55

Koking begynte: 20:15

Koking ferdig / Nedkjøling startet: 21:15

 

OG før kok: 1061 [inkl -4 kompensasjon.]

OG etter kok: 1066 [inkl -4 kompensjon]

FG etter 8 dager: 1016 [inkl -4 kompensjon]

 

Målte volum med tommestokk før koking: 29.8cm. Etter koking 28.4cm.

 

Lessons learned:

Bør kjøpe ny gjærnæring. Koking kan starte mye tidligere, samtidig med at skylling foregår. Tok en god stund etter skylling var ferdig før koking begynte. Full watt med en gang kjelen er nær halvfull.

PID-er (BrewMatic3000) fungerte 100%. Kan ikke si det samme om Brewguide programvaren. Denne må utvikles og testes.

Scale Recipe
Enter desired final yield (volume):
 liters  
Reference
Malts and Grains
Reference
Hops
69.22 grams
Goldings, East Kent
6.9200000% @ 60 minutes
Type: Aroma
Use: Boil
479 AAUs
29.07 grams
Fuggles
5.1000000% @ 15 minutes
Type: Aroma
Use: Boil
148.3 AAUs
32.38 grams
Goldings, East Kent
6.9200000% @ 0 minutes
Type: Aroma
Use: Boil
224.1 AAUs
130.67 grams Total Hop Weight 851.3 AAUs
Fermentation
Primary: 14 days @ 19° C
Secondary: 14 days @ 7° C
Tasting Reviews
print logprint default Output to Beer XML
Roy Ingar's Bryggelogg
All Club Bryggelogg
Sølv-øl Sep 29, 2014
Julenissen på kjerrin... Aug 13, 2014
Porter Jul 30, 2014
(sn)IPA May 29, 2014
IPA Feb 15, 2014
Bitter Nov 14, 2013
Julekrøll Oct 21, 2013
Roy Ingar's Brew Status
PorterBottled
Sølv-ølConditioning
Julenissen på kjerrin...Lagering