BrewBlog: (sn)IPA
Specifics
General Information
Method: All Grain
Comments

Årets jazzøl!

Brew day: 29.05.2014
Begynner å varme vann klokken 09:40

Har kveldene i forkant målt opp vann og kvernet maltet (dagen før).
11:45: Begin mesh-out

Ikke ferdig før nærmere klokken 19:00.

 Tror ikke jeg skal brygge på dagen igjen.. Mye besøk og distraksjoner.

 Gjæring:

-OG: 1074 [inkl. -4 kompensasjon]

-Startet på 19.1 grader. Ikke gjærlås fra starten. Bare en alu-folie-lapp over hullet.

-Økte til 20.0 grader på dag 3 (søndag 1. juni). Satt også inn gjærlåsen denne dagen.

-Økte til 21.0 grader på dag 4 (mandag 1. juni)

 

Fredag 6.juni:

-FG etter 8 dager: 1011 [inkl. -4 kompensasjon]. Spot on!

-Tappet over på sekundærgjærtingskar og tørrhumlet. Dette blir bra!

-Høstet gjæren/slurry. 1.5 liter (6.6.2014)

-Skal nå stå 10 dager på 21.0 grader.

 

-Kan dermed tappes på fat/flasker den 16. juni. Helt ferdig 30. juni.

 

Mandag 16. juni:

FG: 1010 [inkl. -4 kompensasjon].

Tappet 19L på cornelius, og i tillegg 7,5 flasker (a 0.75L). )

Scale Recipe
Enter desired final yield (volume):
 liters  
Reference
Malts and Grains
Reference
Hops
21.00 grams 10.0000000% @ 30 minutes
Type: Bittering
Use: Boil
210 AAUs
21.00 grams
Columbus (Tomahawk)
17.4000000% @ 30 minutes
Type: Bittering
Use: Boil
365.4 AAUs
21.00 grams 11.9000000% @ 30 minutes
Type: Bittering
Use: Boil
249.9 AAUs
21.00 grams 10.0000000% @ 15 minutes
Type: Bittering
Use: Boil
210 AAUs
21.00 grams
Columbus (Tomahawk)
17.4000000% @ 15 minutes
Type: Bittering
Use: Boil
365.4 AAUs
21.00 grams
Simcoe
11.9000000% @ 15 minutes
Type: Bittering
Use: Boil
365.4 AAUs
21.00 grams 11.9000000% @ 10 minutes
Type: Bittering
Use: Boil
249.9 AAUs
21.00 grams 10.0000000% @ 0 minutes
Type: Bittering
Use: Boil
210 AAUs
21.00 grams
Columbus (Tomahawk)
17.4000000% @ 0 minutes
Type: Bittering
Use: Boil
365.4 AAUs
28.00 grams
Amarillo Gold
8.9000000% @ 10080 minutes
Type: Aroma
Use: Dry Hop
249.2 AAUs
28.00 grams 10.0000000% @ 10080 minutes
Type: Bittering
Use: Dry Hop
280 AAUs
28.00 grams
Columbus (Tomahawk)
17.4000000% @ 10080 minutes
Type: Bittering
Use: Dry Hop
487.2 AAUs
28.00 grams 11.9000000% @ 10080 minutes
Type: Bittering
Use: Dry Hop
333.2 AAUs
301.00 grams Total Hop Weight 3825.5 AAUs
Boil
Total Boil Time: 90 minutes
Fermentation
Primary: 3 days @ 19.1° C
Secondary: 1 days @ 20° C
Tertiary: 10 days @ 21° C
Age: 14 days @ 7° C
Tasting Reviews
print logprint default Output to Beer XML
Roy Ingar's Bryggelogg
All Club Bryggelogg
Sølv-øl Sep 29, 2014
Julenissen på kjerrin... Aug 13, 2014
Porter Jul 30, 2014
(sn)IPA May 29, 2014
IPA Feb 15, 2014
Bitter Nov 14, 2013
Julekrøll Oct 21, 2013
Roy Ingar's Brew Status
PorterBottled
Sølv-ølConditioning
Julenissen på kjerrin...Lagering