BrewBlog: IPA
Specifics
General Information
Method: All Grain
Comments

22. feb 2014: Gjærstarter laget: . Sånn "Smack-pack". Usikker påhvordan det arter seg når man bruker denne i en gjærstarter.. Ca. 3 Liter starter med 2 pakker.25. feb 2014. Fortsatt litt aktivitet i starteren (!). Setter den i kjøleskap for dekandering. 26. feb 2014 Brew day! Alene hjemme. De andre er påfjellet (Rjukan).Kjører Mash Out (Heve temperaturen til 77*C etter endt mesk)SG: 1.072OG: 1.0795. mars 2014: Hadde over påsekundærgjeringskar. FG (etter 1 uke): 1.028 (altfor høyt!)FG etter enda en uke: 1.022 (bedre:). Gravity har altsåendret seg selv om jeg fjernet gjær en uke tidligere. Kan måling ha blitt påvirket av tørrhumlingen tro?

Scale Recipe
Enter desired final yield (volume):
 liters  
Reference
Malts and Grains
Reference
Hops
21.00 grams 10.0000000% @ 30 minutes
Type: Bittering
Use: Boil
210 AAUs
21.00 grams
Columbus (Tomahawk)
17.4000000% @ 30 minutes
Type: Bittering
Use: Boil
365.4 AAUs
21.00 grams 11.9000000% @ 30 minutes
Type: Bittering
Use: Boil
249.9 AAUs
21.00 grams 10.0000000% @ 15 minutes
Type: Bittering
Use: Boil
210 AAUs
21.00 grams
Columbus (Tomahawk)
17.4000000% @ 15 minutes
Type: Bittering
Use: Boil
365.4 AAUs
21.00 grams
Simcoe
11.9000000% @ 15 minutes
Type: Bittering
Use: Boil
365.4 AAUs
21.00 grams 11.9000000% @ 10 minutes
Type: Bittering
Use: Boil
249.9 AAUs
21.00 grams 10.0000000% @ 0 minutes
Type: Bittering
Use: Boil
210 AAUs
21.00 grams
Columbus (Tomahawk)
17.4000000% @ 0 minutes
Type: Bittering
Use: Boil
365.4 AAUs
28.00 grams
Amarillo Gold
8.9000000% @ 10080 minutes
Type: Aroma
Use: Dry Hop
249.2 AAUs
28.00 grams 10.0000000% @ 10080 minutes
Type: Bittering
Use: Dry Hop
280 AAUs
28.00 grams
Columbus (Tomahawk)
17.4000000% @ 10080 minutes
Type: Bittering
Use: Dry Hop
487.2 AAUs
28.00 grams 11.9000000% @ 10080 minutes
Type: Bittering
Use: Dry Hop
333.2 AAUs
301.00 grams Total Hop Weight 3825.5 AAUs
Boil
Total Boil Time: 90 minutes
Reference
Yeast
Name: London Ale III
Manufacturer: Wyeast
Product ID: 1318
Type: Ale
Flocculation: High
Attenuation: 73%
Temperature Range: 18–23°C
Fermentation
Primary: 19 days @ 10° C
Secondary: 18 days @ 20° C
Tasting Reviews
print logprint default Output to Beer XML
Roy Ingar's Bryggelogg
All Club Bryggelogg
Sølv-øl Sep 29, 2014
Julenissen på kjerrin... Aug 13, 2014
Porter Jul 30, 2014
(sn)IPA May 29, 2014
IPA Feb 15, 2014
Bitter Nov 14, 2013
Julekrøll Oct 21, 2013
Roy Ingar's Brew Status
PorterBottled
Sølv-ølConditioning
Julenissen på kjerrin...Lagering