BrewBlog: Julenissen på kjerringa
Specifics
Reference
Style:
Brewer: Roy Ingar Hansen
Brew Date: August 13, 2014
Yield: 40 liters
Reference
Color (EBC/SRM):
32.9/16.7
Bitterness (Calc): 26.2 IBU (Daniels)
BU/GU: 0.4
Calories: 219 (12 ounces)
Conditioning: Keg
ABV: 5.7%
ABW: 4.5%
Batch No: 12
OG: 1.065
OG (Plato): 15.9° P
Target OG: 1.062
Reading 1: 1.033  (10 days)
Reading 2: 1.022  (30 days)
FG: 1.022
FG (Plato): 5.58° P
Target FG: 1.018
Real Extract: 7.44° P
App. Atten.: 64.9%
Real Atten.: 53.2%
Status: Lagering
General Information
Method: All Grain
Cost: 265,09

Jeg brygget i dag samtidig som forrige brygg (Porter) var ferdig på gjæringsfat og skulle over på CornKeg for karbonering. Dette fungerte fint.

Bryggeprogrammet mitt slo seg litt vrang igjen, men temperaturer var perfekte hele tiden. Mikrokontroller gikk tom for minne med all logging, så programmet måtte restartes 1 gang. (Se: http://github.com/royih/brewmatic3000/wiki). Ny minne-modul er kjøpt inn og klar til å integreres. Andre feil denne gangen enn forrige, så det er bra.

 

Starter ble laget i 2 omganger av 2.5L og 5L. Startet med 3 rør. 2 småfluer (bananfluestørrelse) hadde sneket seg opp i starteren. Fisket de ut igjen. Spent på om dette ødelegger, men krysser fingre.

Benyttet refractometer til målingen av vørter før/under koking. Fikk noe høye verdier før koking, men meteret er ikke ordentlig kalibrert.

Målte Gravity etter 10 dager. Den var da kun 1.033. Økte temperaturen til 14 grader for å se om det tar seg opp..

Tappet til cornykeg 19. sept. (Dag 32)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scale Recipe
Enter desired final yield (volume):
 liters  
Reference
Malts and Grains
Reference
Hops
157.30 grams 2.3000000% @ 70 minutes
Type: Aroma
Use: Boil
361.8 AAUs
23.60 grams
Select Spalt
2.6000000% @ 25 minutes
Type: Aroma
Use: Boil
61.4 AAUs
23.60 grams
Select Spalt
2.2600000% @ 10 minutes
Type: Aroma
Use: Boil
53.3 AAUs
204.50 grams Total Hop Weight 476.5 AAUs
Boil
Total Boil Time: 90 minutes
Mash Profile

Single Infusion Mash, Light Bodied Beer

Grain Temperature: 72°C Tun Temperature: 72°C
Sparge Temperature: 168°C PH: 5.4
Notes:

Mash profile for most well-modified malts.

Steps

# Name Type Time Temp. Description
1 Mash In Infusion 75 min. 65.6°C

Add 75% of mash water at 162° F / 72° C

2 Mash Out Infusion 10 min. 75.6°C

Add 25% of mash water at 200° F / 93° C

Fermentation
Primary: 30 days @ 12° C
Tasting Reviews
print logprint default Output to Beer XML
Roy Ingar's Bryggelogg
All Club Bryggelogg
Sølv-øl Sep 29, 2014
Julenissen på kjerrin... Aug 13, 2014
Porter Jul 30, 2014
(sn)IPA May 29, 2014
IPA Feb 15, 2014
Bitter Nov 14, 2013
Julekrøll Oct 21, 2013
Roy Ingar's Brew Status
PorterBottled
Sølv-ølConditioning
Julenissen på kjerrin...Lagering