BrewBlog: Gahrís pils
Specifics
General Information
Method: All Grain
Comments

Skylte med 8 liter. Vannet ut med 4 liter. Ca 30 liter i kjelen. Regnet ut pre boil ved å legge inn oppskrift i Beersmith. Brukte SG etter mesk og dillute tool til å regne ut hvor mye vann jeg måtte tilsette etter skylling. Stemte bra med preboil G etter beregning. Målte en skvett av skyllevannet som kom ut av mesken på slutten til 1.023. Skulle jeg da ha skylt lenger?

5.4% Abv

Scale Recipe
Enter desired final yield (volume):
 liters  
Reference
Malts and Grains
Reference
Hops
Boil
Total Boil Time: 90 minutes
Reference
Yeast
Name: Saflager German Lager
Manufacturer: Fermentis
Product ID: S-189
Type: Lager
Flocculation: High
Attenuation: 72%
Alcohol Tolerance: Medium
Temperature Range: 9–13°C
Amount: 24 gr
Equipment Profile

Speidel 20 L

Batch Size: 20 liters Boil Volume: 22 liters
Evaporation Rate: 9% per hour Mash Tun Dead Space: liters
Efficiency: 75% Mash Tun Weight: kilograms
Hop Utilization: 100% Mash Tun Volume: 29 liters
Loss: liters Mash Tun Specific Heat:
Mash Profile

speidel 55 grd. 15 min 67 grd 60 min 77 grd 5 min [joarb]

Grain Temperature: °C Tun Temperature: °C
Sparge Temperature: °C PH:
Notes:
Tasting Reviews
print logprint default Output to Beer XML
Joar's Bryggelogg
All Club Bryggelogg
Gahrís pils Feb 27, 2016
Gahrís pils Feb 27, 2016
Joar's Brew Status
Gahrís pilsPrimary
Gahrís pilsPrimary