BrewBlog: 78 Hils pils
Specifics
General Information
Method: All Grain
Comments

 3 tsj. 5.2 mash stabilizer i mesken.

1.5ml sterkrens i skyllevann.

Oksygen 3min

 

Fikk ikke kjølt lengre ned enn 13 grader, tok ca. 2timer. 13grader i springen.

3.5 liter gjærstarter temp. 5 grader(Cold pitch).

Is ble tatt u av gjærkammer etter nøyaktig 9dager for å øke temp etter prim. gjæring.

230g sukker til karbonering på kjølerom ca 7grader.

33dg siden bryggedag: Jøss denna smakte jo nydelig etter bare 5 dager på flaske, litt ungøl smak(astringens) men alikevel nydelig øl. flaska stod i romtemp.Moro at man kan få en lager til å smake så godt på så kort tid!!!

Nydelig etter 10uker, men noen flasker har astringens og det har vi også hatt tidligere for lyse øl.

Satser på at ph måling fikser dette for framtidige brygg.

 

 

Scale Recipe
Enter desired final yield (volume):
 liters  
Reference
Malts and Grains
Non-Fermentables
1 tesje Servomyces @ 10 minutes  
1/2 tesje Super Moss @ 10 minutes  
Reference
Hops
Boil
Total Boil Time: 100 minutes
Reference
Yeast
Name: German Bock Lager
Manufacturer: White Labs
Product ID: WLP833
Type: Lager
Flocculation: Medium
Attenuation: 73%
Temperature Range: 9–13°C
Amount: 4500 ml
Mash Profile

Speidel 66°C 70m, 78°C 15m

Grain Temperature: °C Tun Temperature: °C
Sparge Temperature: °C PH:
Notes:
Fermentation
Primary: 9 days @ 11° C
Secondary: 7 days @ 15-18° C
Tertiary: 7 days @ 15° C
Lager: 60 days @ 7° C
Tasting Reviews
print logprint default Output to Beer XML
Brødrene H. Solhaug's Bryggelogg
All Club Bryggelogg
116 humlesmell2+ Sep 27, 2015
115 humlesmell++ May 30, 2015
114 Eighties May 14, 2015
113 Gromstouten Nov 29, 2014
112 Hvila hjertego Nov 1, 2014
111 PH 5 Oct 4, 2014
110 finnfemogfemty Jun 22, 2014
109 ipa til pipa Mar 21, 2014
<< <  More  [1] 2 3 4 5 > >>