BrewBlog: Jomfrupils
Specifics
General Information
Method: All Grain

30 liter innmesk, etterfylt ca 6 liter, OG ved kok 1060, etterfylte ytterligere 2 liter. 18.8 liter ferdig vørter med OG 1060.

Comments

Dette var mitt første brygg alene og på nytt anlegg. Bratberg Kompaktbryggeri 35L Gen. 2. Tukla litt med termostatstyringa i starten og endte opp med å kjøre mesken opp til 88 grader rett etter at jeg hadde tatt i malten. Fingertrøbbel med knapper var årsaken til dette. Fikk stoppet oppvarmingen der, men brukte nesten 20 min. på å få temperaturen under kontroll på 67 grader C. Ble litt stress, men mange bra erfaringer etter første runde. Håper det blir greit til slutt... ellers får en nå bare helle ut driten :)

12.12 - Gjærinegn startet etter et par dager og etter ca 12 daqger med plupp i gjærlåsen stanset det opp. Jeg har latt det stå ytterligere 1 uke og målte FG nå til 1018. Noe som gir 5.5% alc. - Så da er det klart for en tapping på fat og karbonering i morgen. Jeg smakte på "varene" uten kulsyre og den er endt opp som en smaksrik pilsner. Wow... Gleder meg til første prøvesmak fra fat.

Scale Recipe
Enter desired final yield (volume):
 liters  
Extract
6.50 kilograms LME - Pilsner 92.9% of grist
0.50 kilograms LME - Munich 7.1% of grist
7.00 kilograms Total Extract Weight 100% of grist
Non-Fermentables
0.5 tabl. protafloc @ 30 minutes  
Reference
Hops
Boil
Total Boil Time: 64 minutes
Equipment Profile

Bratberg Kompaktbryggeri Gen 2

Batch Size: 20 liters Boil Volume: 35 liters
Evaporation Rate: Mash Tun Dead Space: liters
Efficiency: Mash Tun Weight: kilograms
Hop Utilization: Mash Tun Volume: liters
Loss: liters Mash Tun Specific Heat:
Fermentation
Primary: 14 days @ 11° C
Tasting Reviews
print logprint default Output to Beer XML
Morten's Bryggelogg
All Club Bryggelogg
Jomfrupils Nov 22, 2014
Morten's Brew Status
JomfrupilsPrimary