BrewBlog: Kølch Munngodt
Specifics
General Information
Method: All Grain
Cost: 1500

kjøpt på Bryggselv.no

Scale Recipe
Enter desired final yield (volume):
 liters  
Reference
Malts and Grains
Reference
Hops
Boil
Total Boil Time: 90 minutes
Reference
Yeast
Name: German Ale/Kolsch
Manufacturer: White Labs
Product ID: WLP029
Type: Ale
Flocculation: Medium
Attenuation: 75%
Temperature Range: 18–21°C
Equipment Profile

Electric Brewery

Batch Size: 40 liters Boil Volume: 57 liters
Evaporation Rate: 14% per hour Mash Tun Dead Space: liters
Efficiency: 92% Mash Tun Weight: 12 kilograms
Hop Utilization: 100% Mash Tun Volume: 70 liters
Loss: 0.5 liters Mash Tun Specific Heat: 0.120 Cal/gram per °C
Notes:

Modified build of http://www.theelectricbrewery.com/

Mash Profile

direktemesk 66 °C 90 min

Grain Temperature: °C Tun Temperature: °C
Sparge Temperature: °C PH:
Notes:
Procedure

1600 fyllt opp med 50 liter vann (varmt) satt på heateelement til 55 grader. og satt på pumpa for kontinuerlig sirkulering.

1645 start meskin 58 grader. skulle vært 55.

kontinuerlig skylling

1700 juster til 66 grader

kontinuerlig skylling

1710 66 grader

kontinuerlig skylling

1810 77 grader

1830 start utvask med 45 liter 80 grader varmt vatn. utført med pumpa.

1905 ferdig utvask.

1950 koker

2020 humle pose 1

2105 siste huml, irish moss ca 2 teskjeier, og kjøler satt oppi.

2120 kjøling på

2230 ferdig vørter på gjæringskar.

2300 ferdig vasket utstyr.

Fermentation
Primary: 14 days @ 16° C
Tasting Reviews
print logprint default Output to Beer XML
Bjørn's Bryggelogg
All Club Bryggelogg
Kølch sommer øl Jun 4, 2015
Kølch Munngodt Apr 7, 2014
IPA Mar 27, 2014
påskeøl Feb 1, 2014
Bjørn's Brew Status
IPAPrimary
Kølch MunngodtPrimary
Kølch sommer ølPrimary
påskeølPrimary