BrewBlog: påskeøl
Specifics
Reference
Style:
Brewer: Bjørn Horgen
Brew Date: February 1, 2014
Yield: 66 liters
Bitterness (Calc): 27 IBU (Tinseth)
BU/GU: 0
Calories: -3038350791925 (12 ounces)
Conditioning: Keg
ABV: 5333.3%
ABW: 4160%
Batch No: 2
OG: 1,050.000
OG (Plato): -225696682.37° P
Target OG: 1,014.000
Reading 1: 1014  (5 days)
Reading 2: 1010  (10 days)
FG: 1,010.000
FG (Plato): -208802591.17° P
Real Extract: -211857042.86° P
App. Atten.: 7.5%
Real Atten.: 6.1%
Status: Primary
General Information
Method: All Grain
Cost: 1800

påskeøl kjøpt på petit agentur.

brygget i lag med Øystein og Malvin

mål om 75 liter, men pga lite utbytte, vart det 66 liter med OG 1050

 

Scale Recipe
Enter desired final yield (volume):
 liters  
Reference
Malts and Grains
Adjuncts
0.00 kilograms Candi Sugar, Amber  
Reference
Hops
Boil
Total Boil Time: 90 minutes
Reference
Yeast
Name: Belgian Ardennes
Manufacturer: Wyeast
Product ID: 3522
Type: Wheat
Flocculation: High
Attenuation: 74%
Temperature Range: 18–29°C
Amount: 2000 ml
Equipment Profile

Electric Brewery

Batch Size: 40 liters Boil Volume: 57 liters
Evaporation Rate: 14% per hour Mash Tun Dead Space: liters
Efficiency: 92% Mash Tun Weight: 12 kilograms
Hop Utilization: 100% Mash Tun Volume: 70 liters
Loss: 0.5 liters Mash Tun Specific Heat: 0.120 Cal/gram per °C
Notes:

Modified build of http://www.theelectricbrewery.com/

Mash Profile

direktemesk 65 °C 90 min

Grain Temperature: °C Tun Temperature: °C
Sparge Temperature: °C PH:
Notes:
Procedure

1225 60 liter vv fyllt opp i bryggeri

1245 tilført 15 liter pga høy høyde på mesk

1300 start mesking litt ujevn temperatur. 63-67 grader

1420 72 grader

1430 78 grader

1430 start siling

1530 ferdig siling

heiser opp meskekar

skyller med ca 20 liter 80 grader varmt vann.

1725 koker

1755 humle tilsatt

1840 candis og kjøler tilsatt.

1845 humle tilsatt

1855 kjøling

2030 ferdig ..

 

Fermentation
Primary: 14 days @ 18° C
Tasting Reviews
print logprint default Output to Beer XML
Bjørn's Bryggelogg
All Club Bryggelogg
Kølch sommer øl Jun 4, 2015
Kølch Munngodt Apr 7, 2014
IPA Mar 27, 2014
påskeøl Feb 1, 2014
Bjørn's Brew Status
IPAPrimary
Kølch MunngodtPrimary
Kølch sommer ølPrimary
påskeølPrimary